Scanare laser 3D Hight Definition

SERVICII

Scanare laser 3D Hight Definition a monumentelor istorice, a cladirilor, a lucrarilor de arta si crearea de model compatibil CAD cu ajutorul aplicatiilor special. Modelul 3D creeat cu ajutorul scannerului poate fi exportat in formate compatibile cu alte aplicatii de proiectare / desen tehnic tip CAD (ex. Autocad). Scanarea Laser este tehnica geodezica prin intermediul careia poate fi masurata complet automat geometria unei structuri, fara ajutorul unui mediu reflectorizant, cu înalta precizie si cu viteza ridicata.Rezultatul masuratorilor este reprezentat de o multime de puncte,numita în literatura de specialitate nor de puncte.Tehnologia curenta de scanare laser poate fi clasificata în doua categorii: statica si dinamica. Scanarea laser statica este definita în cazul în care scanerul laser este instalat într-o pozitie fixa pe durata achizitionarii datelor.

Avantajele utilizarii acestei metode se regasesc în precizia ridicata a rezultatelor si în densitatea relativ mare a punctelor. Scanerele laser statice mai sunt întâlnite si sub denumirea de scanere laser terestre.În cazul scanarii laser dinamice, scanerul laser este montat pe o platforma mobila.Aceasta platforma poate fi un avion (scanare laser aeriana) sau un vehicul în miscare.Aceste sisteme sunt însa mult mai complexe si mai costisitoare, pentru ca lucreaza de cele mai multe ori în combinatie cu sisteme aditionale de pozitionare (INS – Sisteme de Navigatie Inertiale, GPS – Sisteme de Pozitionare Globala)

Crearea releveelor de fatade / Crearea releveelor de interior

SERVICII

Crearea releveelor de fatade / Crearea releveelor de interior – reprezinta masurarea, desenarea și reprezentarea la scară a elementelor unei construcții, ale unui ansamblu de construcții sau ale unui detaliu constructiv, schițe în care sunt reprezentate la scară aceste elemente.

Creerea modelelor in format digital CAD

SERVICII

Creerea modelelor in format digital CAD – prelucrarea in birou, cu diferite grade de detaliu, a masuratorilor din teren si modelarea lor in aplicatii tip CAD.